ingyenes webstatisztika

1,6 milliárd eurós tőkeemelés a GLP európai ingatlanalapjánál

Az első zárás utáni, szeptember 29-i közzétételt követően a GLP most azt közölte, hogy további mintegy 500 millió eurónyi forrást vont be páneurópai logisztikai alapjába, a GLP Europe Income Partners II-be. A pótlólagos jegyzéssel megközelítőleg 1,6 milliárd euróra (2 milliárd dollár) növekszik a tőkekötelezettségek összege, ami meghaladja az eredeti célt, továbbá ezáltal a jegyzés befejeztével 3,2 milliárd euróra (3,9 milliárd dollár) is rúghat a kezelt eszközök állománya. A mostani extra tőkeemelésre európai, közel-keleti és ázsiai intézményi befektető partnerek révén került sor.

 

A GLP EIP II szerte Európában kiváló minőségű, jó elhelyezkedésű logisztikai létesítményeket foglal magában, amit a csaknem 99 százalékos kihasználtságuk is bizonyít. Az ingatlanok átlagos kora nem éri el az öt évet, korszerű specifikációk szerint épültek, a bérleti szerződések érvényességi idejének súlyozott átlaga pedig csaknem hét év.

 

Ralf Wessel, a GLP alapkezelésért felelős ügyvezető igazgatója elmondta: „A GLP EIP II a kezdetektől fogva kivételesen jól teljesít, az ebből adódó erős befektetői érdeklődés nyomán pedig túlteljesítettük a terveinket. Örömmel látjuk, hogy a stratégiánk egybecseng jelenlegi és új befektetőnk érdekeivel, és továbbra is a prémium minőségű eszközöket célozzuk a vonzó hozamok elérése érdekében.”

 

Nick Cook, a GLP Europe elnöke elmondta: „A GLP 30 év tapasztalattal bír Európa legmagasabb színvonalú logisztikai ingatlanjainak piacán a befektetéstől a fejlesztésen át az üzemeltetésig, és mára meghatározó szereplővé váltunk szerte a kontinensen. Várakozásaink szerint 2021-ben az európai logisztikai szektor gyorsulni fog, mi pedig fegyelmezett növekedési stratégiánk mentén továbbra is kiváló elhelyezkedésű és minőségű eszközök megszerzésén dolgozunk.”

 

Európában a GLP az egyik legrégebb óta működő, teljes egészében integrált befektető, fejlesztő és üzemeltető a logisztikai szektorban, megközelítőleg 10 milliárd euró értékű eszközt kezel a kontinens legjelentősebb logisztikai piacain. A GLP EIP II a vállalat negyedik, kimondottan Európára összpontosító befektetési eszköze.

 

A GLP-ről

A GLP vezető globális befektetéskezelő és üzletfejlesztő csoport a logisztika, az ingatlanpiac, az infrastruktúra, a pénzügy és a kapcsolódó technológiák terén. Átfogó befektetési és működési tapasztalataink révén számottevő értéket teremtünk ügyfeleinknek és befektetőinknek. Tevékenységünk kiterjed Brazíliára, Kínára, Európára, Indiára, Japánra, az Egyesült Államokra és Vietnámra, az általunk ingatlan- és magántőkealapokban kezelt eszközök értéke mintegy 97 milliárd dollár. További információért, kérjük, látogasson el a glp.com oldalra!

 

 

A jelen sajtóközlemény nem minősül értékpapír-vásárlási ajánlatnak vagy értékpapírok vásárlására vonatkozó felhívásnak. Jelen közlemény nem tartalmaz a GLP vagy leányvállalatainak pénzügyi vagy egyéb helyzetére, bevételeire, üzleti ügyeire, üzleti kilátásaira, vagyonelemeire vagy működési eredményére vonatkozó lényeges információt, és nem is szolgálhat ilyen jellegű információk mentén hozott döntés alapjául. A közlemény tartalmazhat kockázatokra és bizonytalanságokra is utaló előretekintő állításokat. Ezen előretekintő állítások közé értendők a GLP vagy tisztségviselőinek különböző ügyekben kifejezett vagy megfogalmazott szándéka, hite és jelenlegi várakozásai. A közleményben előforduló „vár”, „hisz”, „előrejelzi”, „tervezi”, „lehet”, „lesz”, „kell”, „szándékozik”, „megjósol”, „becsül”, „előrevetít” és hasonló kifejezések, valamint ezek ellentétei előretekintő állításokat jelölnek. Ehhez hasonlóan a célkitűzésekről, tervekről és célokról szóló állítások szintén előretekintő állításnak minősülnek. A tényleges jövőbeli teljesítmény lényegesen eltérhet az előretekintő nyilatkozatokban megfogalmazottaktól számos kockázat, bizonytalanság és feltételezés miatt. Ilyen tényezők lehetnek kimondottan (de nem kizárólag) az általános iparági és gazdasági feltételek, a kamatkörnyezet, a tőkeköltségek és a tőke elérhetősége, az ingatlanok rendelkezésre állása, a más vállalatokkal folytatott verseny, valamint a termékek és szolgáltatások eladásának/értékesítésének helye, az ügyfelek igényeiben, az ügyfelek és partnerek körében beállt változások, a működési költségek változása, ideértve a munkavállalók bérét, juttatásait és képzését is, a kormányzati politika és a közrend változásai, valamint a jövőbeli működés támogatásához szükséges finanszírozás megfelelő mennyiségben és feltételek melletti folyamatos rendelkezésre állása. Felhívjuk figyelmét, hogy ne támaszkodjon indokolatlan mértékben az érintett előretekintő nyilatkozatokra, amelyek a menedzsment jövőbeli eseményekre vonatkozó jelenlegi nézeteit takarják, és csak a jelen sajtóközlemény időpontjára szólnak. A GLP nem vállalja, hogy a jövőbeli események vagy körülmények tükrében felülvizsgálja az előretekintő állításokat. Nem biztosítható a jövőbeli események bekövetkezése, a célkitűzések elérése vagy a GLP várakozásainak helyessége.

640x40_feher
Scroll To Top