ingyenes webstatisztika

15 éve szolgál ki világmárkákat a KIRCHHOFF Automotive esztergomi gyára

Tizenöt éve szolgálja ki a KRICHHOFF Automotive esztergomi gyára a világ legnagyobb autógyártóit – többek között a Daimler, BMW és a VW csoport üzemeit. A Kirchhoff család által kezdeményezett zöldmezős beruházásként elkészült gyár 2004 óta sok száz új munkahelyet teremtett a régióban. A folyamatos beruházásoknak köszönhetően az esztergomi az egyik legnagyobb a cégcsoport világszerte 11 országban működő 31 üzeme közül.

 

Az esztergomi gyár működése első hat évében (2010-ig) kizárólag a Suzuki számára készített karosszériaelemeket, a KIRCHHOFF Hungária azóta azonban jelentősen szélesítette vevőkörét. A cég 2017-ig további hét autógyártól kapott megrendeléseket, jelenleg pedig közel 20 vevő igényeit szolgálja ki – többek között a Mercedes, az Audi és a PSA (volt General Motors) magyarországi, a PSA, a KIA és a Volkswagen szlovákiai, a Porsche és BMW németországi, a Škoda és Hyundai csehországi és a Ford romániai üzemeinek beszállítója.

Az új megrendelők kiszolgálása érdekében több lépcsőben bővítették a gyár területét, ami jelenleg 30 963 négyzetmétert jelent. A legutóbbi, jelenleg is folyó bővülés annak volt köszönhető, hogy KIRCHHOFF Hungária a közelmúltban kiemelkedő üzletet nyert a Daimler konszerntől.  Ez a jelentős bővülés jelentett ösztönzést arra, hogy az esztergomi gyárat 3 további üzemcsarnokkal, összesen mintegy 3362 négyzetméterrel bővítsék. Az építkezés mellett természetesen a telephely gépparkja is bővül.

Az üzemterület folyamatos bővítése több száz új munkahely létrehozását jelentette az elmúlt 15 évben.  Az első évben még alig 22-en dolgoztak a gyárban, a létszám azonban 2007-ben meghaladta a 100, 2013-ban pedig az 500 főt, napjainkban pedig már több mint 900 dolgozó biztosítja a gyár folyamatos és biztonságos működését.

A számos egyedülálló és innovatív technológiát – robot vezérelt pont- és ívhegesztés, 3D lézervágás, hidegpréselés (manuális- és automata/szervo transzfer) és Magyarországon elsőként melegprés (hotforming) – felvonultató üzem forgalma is megsokszorozódott az évek során. Az értékesítés nettó árbevétele az első teljes működési évi (2005) 1,37 milliárd forintról 2017-ra 34,05 milliárd forintra, 2018-ban pedig rendkívül látványos, 27%-os éves bővüléssel 43,25 milliárd forintra nőtt.

 

KIRCHHOFF vállalatcsoport:

A 234 éves múltra visszatekintő KIRCHHOFF vállalatcsoport egy globális és innovatív autóipari beszállító. Küldetése, hogy a gépjármű karosszériaelemek gyártásának és tervezésének, illetve a préstechnológiai megoldások vezető vállalata legyen

A cég története egészen 1785-ig nyúlik vissza, amikor a németországi Iserlohn városában megalapították a varrótűk gyártására specializálódott Stephan Witte vállalatot. A vállalat négy generáció óta van a Kirchhoff család tulajdonában, napjainkban pedig négy– KIRCHHOFF Automotive, KIRCHHOFF Ecotec, KIRCHHOFF Mobility és a WITTE Tools – üzletágból tevődik össze.

 

A KIRCHHOFF Automotive autóipari fejlesztő partner a nyerskarosszériákhoz és futóművekhez használt komplex fém-, illetve hibrid struktúrák terén. A vállalatcsoport legnagyobb üzletágaként 3 kontinensen (Észak-Amerika, Európa, Ázsia), 11 országban, 31 telephellyel és 9000-nél is több dolgozóval van jelen.

640x40_feher
Scroll To Top