ingyenes webstatisztika

10 éves futamidejű, 5,75 százalékos fix kamatot fizet a dollárkötvény

Magyarország november 18-án 2 milliárd dollár összegű nemzetközi kötvénykibocsátást hajtott végre: a 10 éves futamidejű, 5,75 százalékos fix kamatot fizető sorozat hozama 3,25 százalékponttal haladja meg a referenciának számító hasonló futamidejű amerikai kormánykötvény hozamát – tudatta hétfő este az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) Zrt. közleményben az MTI-vel.

allampapir

Az ÁKK tájékoztatása szerint a befolyó összeget általános finanszírozási célokra fogja felhasználni.
A közleményében ismertetik: a 2023. november 22-én lejáró kötvények kibocsátási ára 98,657 százalék. A 10 éves futamidejű, 5,75 százalékos fix kamatot fizető sorozat hozama 3,25 százalékkal haladja meg a referenciának számító hasonló futamidejű amerikai kormánykötvény hozamát (319 bázispont a dollár midswap felett).
A kötvénykibocsátás főszervezői a BNP Paribas, a Citigroup, a Deutsche Bank és a Goldman Sachs pénzintézetek voltak.
A kötvények iránt kiemelkedő volt a befektetői érdeklődés. A jelentős (közel ötszörös) túljegyzésnek köszönhetően a kötvényeket az eredeti árindikációnál (UST + 340 bp) szűkebben sikerült árazni.
Az Államadósság Kezelő Központ hétfőn közölte, hogy amerikai dollárban denominált 10 éves futamidejű benchmark kötvénykibocsátás megszervezésére adott megbízást. A kibocsátásra és az árazásra a piaci körülmények függvényében kerül sor – jelezte az adósságkezelő.(MTI)

 

 

640x40_feher
Scroll To Top